Promovohet libri “Gjenocidi i Serbisë në Kosovë - aspekte juridike”
Kulturë

Promovohet libri “Gjenocidi i Serbisë në Kosovë - aspekte juridike”

RTK

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës ka promovuar librin e Arsim Bajramit “Gjenocidi i Serbisë në Kosovë - aspekte juridike”.

Gjyljeta Mushkolaj, profesoreshë e drejtësisë në Universitetin e Prishtinës, tha se qëllimi i librit është që brezat që vijnë të kenë përgjegjësi që t`i përcjellin kujtimet e viktimave dhe të të mbijetuarve të gjenocidit serb.

 Sipas saj, detyrën e nisur nga profesori Bajrami duhet çuar deri në fund, në mënyrë që të dëshmohet përgjegjësia e Serbisë, e të mos përsëritet e kaluara.


MË SHUME NGA Kulturë