Ramë Beqiri me ekspozitë personale në Gjenevë
Foto: Beqiri |FB
Kulturë

Ramë Beqiri me ekspozitë personale në Gjenevë

Selvete Krasniqi|RTK

Ramë Beqiri është artisti i njohur, i cili jeton dhe vepron prej disa vitesh, në kantonin e Gjenevës. Ai njëkohësisht aktron në disa teatro në Zvicër dhe jashtë saj. Piktori Beqiri në muajin e ardhshëm, pritet të hap një ekspozitë personale në Gjenevë për të zhdukurit në Kosovë.

Beqiri do të sjell për artdashësit zviceran historinë e dhimbshme të Kosovës dhe plagën e hapur për të zhdukurit e luftës, përmes një ekspozite në Gjenevë.

‘Në kujtim të të zhdukurve të luftës së Kosovës’ do të jetë motoja e ekspozitës që pritet të hapet me 12-20 qershor në kuadër të festivalit ndërkombëtar të filmit Fifog.

Pjesë e këtij festivali pritet të jetë edhe filmi shqiptar ‘I treturi’ me pas do pasoj edhe debati për këtë me pjesëmarrës regjisorin Arben Thaqi dhe aktori i njohur kosovar, Afrim Muçaj.


MË SHUME NGA Kulturë