Luftë mes Greqisë e Turqisë se cila ta kontrollojë me avionë të Maqedonisë

Luftë mes Greqisë e Turqisë se cila ta kontrollojë me avionë të Maqedonisë

Turqia dhe Greqia janë duke zhvilluar luftë të heshtur për kontroll të hapësirës ajrore të Maqedonisë, raporton TV 24.

Një konstatim të tillë ky televizion e mbështet në deklaratën e kryeministrit grek, Aleksis Cipras, i cili tha se do të luftojë në kuadër të mbrojtjes së qiellit të Maqedonisë së Veriut nga NATO, hapësirën ajrore ta mbrojnë avionët grekë F-16 e jo avionët e Turqisë, transmeton Gazeta Lajm

“Me të vërtetë, për çështjet kritike kombëtare kanë menduar për çmimin politik? Unë asnjëherë nuk ka menduar për këtë në momentet e mëdha dhe kritike gjatë mandatit tim katërvjeçar. Greqia dhe Maqedonia e Veriut janë aleatë natyrorë dhe tani na mundësohet të kemi aktivitet ekonomik atje, ata të jenë partnerët tanë themelorë strategjikë”, ka deklaruar Cipras në intervistën për Antena.