Ivanov paditet për shkak të emërimeve në ushtri

Ivanov paditet për shkak të emërimeve në ushtri

Komisioni kundër korrupsionit i Maqedonisë Veriore ka paraqitur dy akuza për kundërvajtje ndaj presidentit në largim, Gjorgje Ivanov, për emërimin e një gjenerali në ushtrinë e vendit pas shpalljes së zgjedhjeve presidenciale.

Gjatë seancës së sotme të komisionit, u tha se rasti i parë ka të bëjë me promovimin e Vasko Gjurçinovski në gradën nënkolonel gjeneral nga gjeneral major.

Sipas Komisionit kundër korrupsionit, urdhri presidencial u miratua më 25 shkurt, me dispozitat e Ligjit mbi shërbimin në ushtri që nuk janë respektuar në procesin e përmirësimit të zyrtarëve të lartpërmendur.

"Ministria e Mbrojtjes kryen procesin e promovimit dhe i bën propozime presidentit të Republikës, i cili në këtë rast, siç thuhet në përgjigjen e Ministrisë së Mbrojtjes, nuk është bërë," tha komisioni.

Ministria shton se dekreti për avancim u miratua një ditë pas shpalljes së zgjedhjeve presidenciale, më 8 shkurt, periudha në të cilën aktivitetet e tilla nuk mund të ndërmerren sipas ligjit.

Akuza tjetër ka të bëjë se më 25 shkurt, presidenti i shtetit urdhëroi Orcet Jordov dhe Besnik Emini për të formuar një pozitë në ushtrinë e Maqedonisë Veriore, transmeton portali a1on.

"Në këto raste, është çështje e pozitave në bazë të së cilës, që nga data e miratimit të Dekretit nga presidenti i Republikës dhe zbatimi i tyre, zyrtarët e mësipërm do të paguhen me një pagë në rritje, më e lartë se fitimet e rregullta mujore që kanë marrë para miratimit, të cilat janë të ndaluara gjatë periudhës zgjedhore, "përfundon Komisioni Antikorrupsion.