Orë policore dhe në kampet e refugjatëve në ishujt grekë

Orë policore dhe në kampet e refugjatëve në ishujt grekë

Në qendrat për strehimin e migrantëve në ishujtë grekë ishte shpallur orë policore gjatë natës me qëllim parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Refugjatët s’kanë të drejtën të dalin jashtë nga ora 19.00 të mbrëmjes deri në orën 7.00 në ditën tjetër, kurse gjatë ditës vetëm një nga anëtarët e familjes ka të drejtën të dalë jashtë. Nuk akomodohen refugjatë të rinj. Në pesë qendrat e migrantëve në ishujtë grekë po ndodhen 42 mijë refugjatë. Deri tani në ishujt grekë ka vetëm një rast të të infektuarit me COVID-19 dhe ai është banor i ishullit Lesbos. 


MË SHUME NGA Rajoni