Greqia regjistron 21 raste të reja me COVID-19, vatër e re në Larisa

Greqia regjistron 21 raste të reja me COVID-19, vatër e re në Larisa

Njëzet e një raste të reja të koronës SARS-CoV-2 janë konfirmuar në 24 orët e fundit në Greqi, 19 prej të cilave përfshijnë raste të njohura të çështjeve.

Këto janë raste që janë zbuluar gjatë gjurmimit të rasteve tashmë të njohura në vendbanimin Rom në Nea Smyrni, Larissa.

Numri i përgjithshëm i rasteve është 2,873, nga të cilat 55.2% janë burra . Nga këto, 612 (21.3%) konsiderohet se kanë të bëjnë me udhëtime nga jashtë dhe 1446 (50.3%) kanë të bëjnë me një rast të njohur tashmë.

Siç njoftoi përfaqësuesi i Ministrisë së Shëndetësisë, Profesor Sotiris Tsiodras , 19 persona po trajtohen tw intubuar. Mosha mesatare e tyre është 72 vjet, ndërsa 6 (31.6%) janë gra dhe pjesa tjetër janë burra. 89.5% kanë një sëmundje themelore ose janë mbi 70 vjeç. 98 pacientë janë larguar nga ICU . Ndwrkohw wshtw regjistruar edhe 1 vdekje duke shkuar nw 169 numri. Janë testuar gjithsej 147,958 mostra klinike ./BalkanWeb