RMV, dy të infektuar me Covid me teste false tentuan të largohen nga vendi

RMV, dy të infektuar me Covid me teste false tentuan të largohen nga vendi

“Edhe pse me Vendim të Inspektoratit shtetëror sanitar dhe Inspektoratit shëndetësor nga 5 prilli dy të akuzuarve u është caktuar izolim i detyrueshëm dhe mjekim në kushte të shtëpisë si raste të konfirmuara të të infektuarve nga Kovid-19, ata më 7 prill me fluturim nga Aeroporti ndërkombëtar i Shkupit kanë tentuar ta braktisin shtetin”, informojnë nga Prokuroria Publike, transmeton Telegrafi.

Siç theksohet në kumtesë, personat para zyrtarëve të autorizuar në aeroport treguan çertifikata false për test negativ PCR për koronavirus, gjoja të bëra nga një laborator në Shkup në të njëjtën ditë kur ata në fakt morën rezultat pozitiv. Megjithëse ata e dinin që një certifikatë e tillë nuk u ishte lëshuar nga laboratori në fjalë, ata përsëri i përdorën certifikatat si të vërteta, duke kryer kështu dy krime.

“Prokuroria Themelore Publike në Shkup paraqiti një Propozim për lëshimin e një urdhri penal kundër dy personave, të moshës 24 dhe 26 vjeç, për vepra penale – Mosveprimi sipas rregulloreve shëndetësore gjatë një epidemie sipas nenit 206 paragrafi 1, paragrafi 1 i Kodi Penal. Prokurori publik kompetent i propozoi”.

“Gjykatës Themelore Penale Shkup që të sanksionojë secilin prej krimeve të kryera me gjobë prej 50 gjobave ditore në vlerë prej 40 euro, dmth të shqiptojë gjoba të vetme prej 90 gjobave ditore për të dy kryesit me një gjobë individuale. e gjobës ditore prej 40 euro në kundërvlerë të denarit”, njoftoi Prokurori Publik.


MË SHUME NGA Rajoni