​Slloveni: Analiza e ujërave të zeza tregoi më pak përdorim droge

​Slloveni: Analiza e ujërave të zeza tregoi më pak përdorim droge

Analiza e ujërave të zeza në Slloveni tregoi se banorët e qyteteve sllovene përdorin më pak lëndë narkotike sesa në qytetet e tjera evropiane, dhe përjashtimi i vetëm është Velenje, ku vërehet një përdorim më i lartë i amfetaminave.

Një studim ndërkombëtar për vitin 2020, kryer nga Qendra Evropiane e Monitorimit për Drogat dhe Varësinë nga Drogat, analizoi 99 qytete në 27 vende të BE, përfshirë gjashtë ato sllovene, raporton agjencia e lajmeve STA.

Siç është deklaruar, është vërtetuar se përdorimi i përgjithshëm i narkotikëve në Slloveni është më i ulët se mesatarja, me përjashtim të Velenjes, por edhe ekstazisë në Lubjanë.

Krahasuar me kryeqytetet evropiane dhe botërore, qytetet sllovene janë në gjysmën e parë të listës së të gjitha qyteteve të mbuluara nga kërkimi kur bëhet fjalë për nivelet e biomarkerit të kokainës.

Në qytetet sllovene, kokaina dhe marihuana janë treguar të jenë më të përdorurat.

Krahasuar me vitin e kaluar, përdorimi i narkotikëve ka rënë, me përjashtim të MDMA në Lubjanë, ku përdorimi i saj është rritur.


MË SHUME NGA Rajoni