Energjia elektrike në Maqedoni nuk do të shtrenjtohet deri në fund të vitit

Energjia elektrike në Maqedoni nuk do të shtrenjtohet deri në fund të vitit

Sot, Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev theksoi se çmimi i energjisë elektrike nuk do të rritet deri në fund të vitit, transmeton Telegrafi.

I pyetur nëse qeveria do të subvenciononte në të vërtetë rritjen e kërkuar nga kompanitë e energjisë, Zaev tha se “aktualisht po e subvencionojmë atë duke ulur TVSH-në nga 18 në 5% dhe ky ndryshim mbetet me ESM, me qëllimin përfundimtar për të mbrojtur qytetarët.

Pse periudha është një periudhë e krizës me coronavirus. Ndërhyrja e parë është ulja e TVSH-së. Nga 1 korriku 2021 deri më 1 korrik 2022 do të jetë 5 përqind, pastaj nga 1 korrik 2022 deri më 1 korrik 2023, do të jetë 10 përqind, dhe nga 1 korrik 2023 do të kthehet në 18 përqind”, tha Zaev.


MË SHUME NGA Rajoni