Dje janë vaksinuar gjithsej 5.611 qytetarë në Maqedoni të Veriut

Dje janë vaksinuar gjithsej 5.611 qytetarë në Maqedoni të Veriut

Ministria e Shëndetësisë njofton se vaksinimi po zhvillohet pandërprerë në të gjitha pikat në vend, transmeton Telegrafi.

Nga atje thonë se janë në aplikuar gjithsej 458.131 doza të vaksinave, ndërsa 195.048 qytetarë janë rivaksinuar.

“Dje janë vaksinuar gjithsej 5.611 qytetarë. Dozën e parë të vaksinës dje e kanë marrë 3.606 qytetarë. Numri i personave që kanë shprehur interes për vaksinim përmes ueb-platformës vakcinacija.mk është 452.093 qytetarë.

Sipas të dhënave të fundit, 48% e popullsisë mbi moshën 70 vjeç kanë marrë të paktën një dozë vaksine. Sipas të dhënave të fundit, 42% e popullsisë mbi moshën 65 vjeç kanë marrë të paktën një dozë vaksine. Sipas të dhënave të fundit, 36% e popullsisë mbi moshën 60 vjeç kanë marrë të paktën një dozë vaksine”, njoftojnë nga Ministria e Shëndetësisë.

Nga MSH u bëjnë thirrje qytetarëve që të regjistrohen në platformën vakcinacija.mk sepse është mënyra më e lehtë
dhe e shpejtë për për të caktuar termin për vaksinim.


MË SHUME NGA Rajoni