Rritjе e rendimenteve të korrjeve në 2021

Rritjе e rendimenteve të korrjeve në 2021

Rendimentet mesatare të grurit janë 55% më të larta se vitin e kaluar, njoftoi Ministria e Bujqësisë e Bullgarisë.

Еdhe kultivuesit e drithërave raportojnë se korrja është e e mirë. Ndryshe nga viti 2020, të cilin thatësira e bëri më të keqin gjatë dekadës së fundit për prodhuesit e thekrës dhe grurit, 2021 po rezulton i suksesshëm.

Të dhënat tani për tani nga Ministria e Bujqësisë e konfirmojnë këtë. Nëse vitin e kaluar rendimenti mesatar i grurit ishte më pak se 400 kg nga një dynym, dhe në disa vende në Dobruxha, hambari i Bullgarisë, rendimenti ra në 120 kg, këtë vit rendimenti mesatar i grurit është 606 kg për një dynym. Ekziston gjithashtu një rritje në rendimentet e elbit dhe thekrës me 14% dhe 76% përkatësisht në bazë vjetore.