Vuçiq ekspozon pajisjet ushtarake

Vuçiq ekspozon pajisjet ushtarake

Presidenti i Serbisë dhe komandanti Suprem i Ushtrisë Serbe Aleksandar Vuçiq tha gjatë një turneu të ekspozimit të armëve dhe pajisjeve ushtarake, të organizuar nga Ministria e Mbrojtjes dhe Ushtria Serbe se ka një ndryshim i madh në pajisjet e ushtrisë sot dhe para 10 vjetësh.

“Ne as që mund ta ëndërronim këtë, helikopterët H145, Mi-35 … të gjitha këto, për të mos përmendur avionët Mig tha Vuçiq gjatë një turneu të ekspozimit të pajisjeve ushtarake, raporton Tanjug.

Ai theksoi se kancelarja gjermane Angela Merkel, e cila ishte në Beograd dy ditë më parë, u prit nga gjashtë Mig dhe e shtata e ndoqi atë.

“Ne kishim shtatë aviona të tipit Mig në ajër, vetëm për Merkel. Dhe ne kemi gjithsej 14. Kreu i shtetit serb gjithashtu tha se kanë 25 helikopterë më shumë se më parë.

Ai shtoi se ata janë ende duke punuar në prokurimin e armëve të reja.

“Ka një ndryshim të madh atëherë dhe sot”, tha Vuçiq.