12 viktima dhe 525 raste të reja me Covid-19 në Maqedoni

12 viktima dhe 525 raste të reja me Covid-19 në Maqedoni

Në 24 orët e kaluara janë regjistruar 525 raste të reja me KOVID -19 nga 3858 teste të kryera. Janë raportuar 18 vdekje, nga të cilat 12 në 24 orët e fundit, ndërsa gjashtë me diagnozë të KOVID-19 nga TerminiIm janë me datë të vdekjes në periudhën nga 22 gusht deri më 19 shtator 2021. Janë regjistruar edhe 449 pacient të shëruar, informojnë nga Ministria e Shëndetësinë.

Nga të sapo diagnostikuarit, 268 janë në Shkup, Kumanovë – 40, Strumicë – 27, Shtip – 25, Manastir – 23, Ohër – 17, Veles dhe Sveti Nikollë nga 16, Kavadar – 15, Kërçovë – 14, Prilep dhe Koçan nga 10, Kriva Pallankë – nëntë, Gjevgjelia ka gjashtë raste të reja, Struga – pesë, Tetova dhe Radovishi nga katër, Negotinë- tre, Gostivar, Berovë, Valandovë dhe Kratovë nga dy dhe nga një infektuar të rinj ka në Resnjë, Vinicë, Probishtip , Demir Hisar dhe Demir Kapijë.

Gjatë 24 orëve të kaluara, 12 persona vdiqën – tre nga Shkupi (82, 83 dhe 87), nga dy të vdekur nga Kumanova (75 dhe 65) dhe Tetova (69 dhe 38) dhe nga një i vdekur nga Prilepi (81), Demir Hisari (71), Kërçova (70), Shtipi (69) dhe Dellçeva (60). Të gjithë personat e raportuar vdiqën në spital.

Plotësisht, sipar Regjistrit të të vdekurve me diagnozë KOVID-19 nga TerminiIm, janë regjistruar edhe 6 persona, me datë të vdekjes në periudhën nga 22 gushti deri më 19 shtatir 2021. Nga dy të vdekur janë nga Tetova dhe Kumanova dhe nga një person i vdekur nga Kërçova dhe Gostivari. Të vdekuri janë të moshës prej 56 deru 84 vjet dhe prej tyre vetëm një person ka vdekur në kushte spitalore, të tjerët në kushte shtëpiake.

Ministria e Shëndetësisë njofton se janë regjistruar 449 pacientë të shëruar – nga Shkupi – 246, Kumanova – 30, Strumica – 28, Shtipi – 20, Kavadari – 14, Kërçova – 13, Gostivari – 12, Velesi dhe Sveti Nikollë nga 10, Manastiri dhe Koçani ka nga nëntë të shëruar, Prilepi, Tetova dhe Radovishi nga shtatë Kriva Pallanka, Gjevgjelia dhe Resnja nga pesë, Bogdanci – katër, Kratova dhe Vinica nga dy dhe nga një të shëruar kanë Negotina, Demir Hisari, Krusheva dhe Makedonski Brod.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja sipas qyteteve është si vijon:

Shkup 82180, aktiv 5714

Kumanovë 11198, aktiv 937

Tetovë 10781, aktiv 951

Prilep 8973, aktiv 297

Gostivar 7945, aktiv 497

Manastir 7012, aktiv 271

Veles 6114, aktiv 311

Ohër 5880, aktiv 491

Kavadar 5809, aktiv 213

Strumicë 5670, aktiv 322

Shtip 5636, aktiv 246

Kërçovë 3917, aktiv 411

Strugë 3773, aktiv 364

Koçani 3178, aktiv 133

Gjevgjeli 2382, aktiv 81

Negotinë 2304, aktiv 45

Sveti Nikollë 1862, aktiv 117

Resnjë 1524, aktiv 104

Radovish 1496, aktiv 109

Dibër 1445, aktiv 123

Kriva Pallankë 1388, aktiv 78

Berovë 1205, aktiv 35

Dellçevë 1113, aktiv 66

Vinicë 1018, aktiv 51

Probishtip 904, aktiv 45

Vallandovë 802, aktiv 36

Bogdanci 544, aktiv 12

Kratovë 543, aktiv 51

Krushevë 518, aktiv 14

Makedonski Brod 463, aktiv 31

Demir Hisar 431, aktiv 19

Demir Kapi 408, aktiv 6

Pehçevë 310, aktiv 6

Makedonska Kamenicë 294, aktiv 19

Dojran 139, aktiv 1

Që nga fillimi i epidemisë në vend numri i të diagnostifikuarve me Kovid arriti në 189159 nga 1 269 370 testime. Janë shëruar 170 395, kanë vdekur 6557 njerëz, ndërsa raste aktive ka 12 207.