​Pendarovski: Politika larg gradave të ushtrisë
Sharr Travel

​Pendarovski: Politika larg gradave të ushtrisë

Komandanti suprem dhe presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski në ceremoninë e gradimit të oficerëve të rinj – toger të klasës 21 dhe betimit të klasës së 25-të të kadetëve të Akademisë Ushtarake “Gjeneral Mihailo Apostolski” tha se kjo është një ditë e madhe për të gjithë ata që janë promovohen në toger.

Ajo që është shumë e rëndësishme dhe ajo që duhet të bëjmë të gjithë së bashku, çdo ditë, pa përjashtim, gjatë gjithë jetës së punës është ta mbajmë politikën sa më larg gradave të ushtrisë. Ju duhet t’i shërbeni shtetit, pavarësisht nga partitë politike në pushtet dhe pavarësisht bindjeve tuaja personale dhe politike. Për shkak se ky është themeli i çdo ushtrie profesionale, politika duhet të jetë jashtë ushtrisë”, tha Pendarovski.

Ai theksoi se grada oficer do të thotë nder, dinjitet dhe përgjegjësi ndaj Ushtrisë dhe ndaj atdheut.

“Presim që të sillni energji të reja, njohuri dhe aftësi të reja në strukturat e Ushtrisë dhe gjithçka që keni mësuar në katër vitet e fundit për t’ia transferuar komandave dhe reparteve të cilat do të kontribuojnë në forcimin e gatishmërisë luftarake dhe moralin e Ushtrisë”, shtoi Pendarovski.