Nikolovska: Qeveria ka legjitimitet të plotë, mazhoranca është rritur
Rajoni dhe Bota

Nikolovska: Qeveria ka legjitimitet të plotë, mazhoranca është rritur

Qytetarët në zgjedhjet parlamentare të vitit 2020 thanë se në cilin drejtim duhet të lëvizë vendi dhe për shkak të atyre zgjedhjeve ka shumicë parlamentare, tashmë stabile dhe e shtuar, tha deputetja e LSDM-së, Fanica Nikolovska në përgjigjen e seancës së sotme parlamentare për zgjedhjen e qeverisë së re.

“Ne deputetët e zgjedhim Qeverinë, kështu që në përputhje me besimin e qytetarëve, shumica në Kuvend zgjedh Qeverinë, pra legjitimiteti i plotë. VMRO-DPMNE është në opozitë dhe kështu do të mbetet. VMRO-DPMNE u përpoq të formonte një shumicë parlamentare pa zgjedhje dhe dështoi. Pra, për 2.5 vjet do të ketë zgjedhje”, shtoi Nikolovska.

Në seancën për votimin e Qeverisë së re nuk është prezent deputeti i BDI-së Izet Mexhiti, i cili ka konfirmuar se nuk do të votojë për qeverinë e re të Dimitar Kovaçevskit. Ai nuk ka dashur të sqarojë pse nuk është i pranishëm në seancën parlamentare për zgjedhjen e qeverisë dhe as pse nuk e mbështet atë.