Përmbytje në Australi, evakuohen qindra qytetarë
Rajoni dhe Bota

Përmbytje në Australi, evakuohen qindra qytetarë

Qindra australianëve u është thënë të evakuojnë shtëpitë e tyre pasi Queensland po përballet me një tjetër emergjencë përmbytjeje, raporton BBC të premten.

Shumë paralajmërime u lëshuan të premten, duke u thënë banorëve në disa rajone që të përgatisin shtëpitë e tyre dhe të evakuohen nëse është e nevojshme.

Një person vdiq në përmbytjet në veri të shtetit në fillim të kësaj jave.

Sistemi i stuhisë tani është zhvendosur në jug, drejt juglindjes shumë të populluar të Queensland.

Në shkurt, Queensland u shkatërrua nga përmbytjet që vranë 13 njerëz dhe përmbytën më shumë se 20.000 shtëpi. Nëntë persona të tjerë u vranë nga përmbytjet në Uellsin e Ri Jugor fqinj.

Përmbytje të mëdha parashikohen për disa lumenj. Disa qytete në Luginën Lockyer në perëndim të Brisbane janë tashmë nën ujë dhe një autostradë kryesore është ndërprerë.

Kryebashkiaku i Lockyer Valley, Tanya Milligan tha se 260 shtëpi në rajon priten të preken, pasi 68 u përmbytën në shkurt.

Australianët do të votojnë në zgjedhjet federale më 21 maj, në të cilat ndryshimi i klimës është një çështje kyçe.