Suedia firmos aplikimin për anëtarësim në NATO
Rajoni dhe Bota

Suedia firmos aplikimin për anëtarësim në NATO

Përktheu: Muharrem Miftari/RTKLive

Ann Linde, ministre e Jashtme e Suedisë, nënshkruan kërkesën e Suedisë për anëtarësim në NATO.

Ministrja e Jashtme Ann Linde ka nënshkruar aplikimin historik të Suedisë në NATO, raportojnë SVT dhe TV4.

“Ndiehet e madhe, serioze dhe sikur kemi zbritur në atë që mendojmë se është më e mira për Suedinë”, tha Linde.

“ Ne vlerësojmë se do të zgjasë deri në një vit” shtoi ajo.

"Aplikacioni i Suedisë tani do të dorëzohet së bashku me një aplikim finlandez për anëtarësim në NATO", deklaroi ministrja e Punëve të Jashtme të Suedisë, Ann Linde.


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa