Finlanda e Suedia dorëzojnë aplikimet e tyre në NATO
Rajoni dhe Bota

Finlanda e Suedia dorëzojnë aplikimet e tyre në NATO

Përktheu: Muharrem Miftari/RTKLive

Finlanda dhe Suedia dorëzojnë aplikimin e tyre në NATO në orën 9 të mëngjesit.

Sipas medieve skandinave ky akt vlerësohet si një moment historik.

Finlanda dhe Suedia do të paraqesin kërkesën e tyre për anëtarësim në NATO në Bruksel, të mërkurën në mëngjes, te Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg.

Letrat e aplikimit do të dorëzohen nga ambasadori i Finlandës Klaus Korhonen dhe ambasadori i Suedisë Aksel Vernhof (Axel Wernhoff).


APR

MË SHUME NGA Rajoni dhe Bota