NATO: Rusia, kërcënimi më i madh për paqen dhe sigurinë
Foto: REL
Rajoni dhe Bota

NATO: Rusia, kërcënimi më i madh për paqen dhe sigurinë

REL

NATO e ka shpallur Rusinë “kërcënimin më të madh dhe më direkt” ndaj paqes dhe sigurisë së vendeve anëtare, pas sulmit të paprovokuar të Moskës në Ukrainë.

Aleanca perëndimore e ka bërë këtë deklaratë, pas takimit të liderëve në Samitin që po mbahet në Madrid.

Deklarata paraqet strategjinë për t’u përballur me atë që shefi i NATO-s, Jens Stoltenberg, e ka quajtur krizën më të madhe të sigurisë prej Luftës së Dytë Botërore.

Në deklaratën e NATO-s theksohet se si sulmi rus në Ukrainë ka ndikuar në përkeqësim të sigurisë në Evropë.

Aleanca është zotuar edhe për “rritje të mbështetjes politike dhe praktike” në Ukrainë, pas pushtimit rus.

Stoltenberg ka thënë se Ukraina është duke luftuar për pavarësinë e saj, mirëpo edhe për vlerat dhe sigurinë e Perëndimit.


Eurokoha
Vjosa
APR