Zelensky bën thirrje për ndihmë ndërkombëtare për rindërtimin e Ukrainës
Rtklive
Rajoni dhe Bota

Zelensky bën thirrje për ndihmë ndërkombëtare për rindërtimin e Ukrainës

KP

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka bërë thirrje për ndihmë ndërkombëtare për të ndihmuar në rindërtimin e vendit të tij të shkatërruar pasi të përfundojë lufta.

“Është e nevojshme jo vetëm të riparojmë gjithçka që banorët kanë shkatërruar, por edhe të krijojmë një bazë të re për jetën tonë: të sigurt, moderne, të rehatshme, të aksesueshme”, tha ai në një fjalim.

“Kjo do të kërkonte investime kolosale, miliarda, teknologji të reja, praktika më të mira, institucione të reja dhe, natyrisht, reforma”, tha ai.

“Pavarësisht se sa e vështirë është për ne sot, duhet të kujtojmë se do të ketë një të nesërme”, tha Zelensky.

Një takim i rreth 40 vendeve potenciale donatore do të mbahet të hënën në Lugano të Zvicrës, ku qeveria ukrainase synon të prezantojë për herë të parë prioritetet e saj për rindërtimin e vendit të shkatërruar nga lufta. 


MË SHUME NGA Rajoni dhe Bota