BB do t`i japë Ukrainës 530 milionë dollarë ndihmë shtesë
Rajoni dhe Bota

BB do t`i japë Ukrainës 530 milionë dollarë ndihmë shtesë

RTSH

Banka Botërore ka thënë se do të ofrojë 530 milionë dollarë shtesë në mbështetje për Ukrainën, duke e çuar ndihmën totale nga banka në 13 miliardë dollarë, ndërsa pushtimi rus i vendit vazhdon, njofton Reuters.

Ndihma mbështetet nga Mbretëria e Bashkuar (500 milionë dollarë) dhe Mbretëria e Danimarkës (30 milionë dollarë), tha Banka Botërore në një deklaratë. 

Nga ndihma totale prej 13 miliardë dollarësh për Ukrainën deri më sot, 11 miliardë dollarë janë disbursuar plotësisht, shtoi banka. 

Analiza më e fundit e Bankës Botërore vendos koston totale afatgjatë të rindërtimit dhe rimëkëmbjes në Ukrainë gjatë tre viteve të ardhshme në mbi 100 miliardë dollarë, tha Arup Banerji, Drejtor Rajonal i Bankës Botërore për Evropën Lindore. 


A.R Katana
Kosovo Telecom
Golden Eagle