Zgjedhjet e jashtëzakonshme në Mal të Zi mbahen më 11 qershor
Foto: REL
Rajoni dhe Bota

Zgjedhjet e jashtëzakonshme në Mal të Zi mbahen më 11 qershor

REL

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, shpalli 11 qershorin datë për mbajtjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare.

Vendimi vjen një ditë pasi Gjukanoviq, duke iu referuar Kushtetutës së vendit, nxori dekretin për shpërndarjen e përbërjes së deritashme të Kuvendit.

Ai e mori vendimin pasi kjo shumicë parlamentare nuk arriti të formonte Qeverinë e re, apo të riorganizonte Qeverinë ekzistuese, së cilës iu votua mocioni i mosbesimit, gushtin e kaluar.


MË SHUME NGA Rajoni dhe Bota