Çmimet evropiane të gazit bien në nivelin më të ulët në 18 muaj
Rajoni dhe Bota

Çmimet evropiane të gazit bien në nivelin më të ulët në 18 muaj

ATSH

Çmimi i gazit natyror evropian ra nën 40 euro (43 dollarë) për megavat-orë (MWh), çmimi më i ulët që nga korriku 2021.

 

Nga

 Oliver Serani

Në mëngjes, kontrata e referencës TTF me dorëzim në një muaj ra në 39.65 euro.

Çmimet e gazit natyror janë rritur ndjeshëm gjatë vitit të kaluar për shkak të pushtimit rus të Ukrainës. Në kulmin e saj, çmimet i kaluan 300€, pas një periudhe të gjatë në të cilën çmimet luhateshin rreth 20€ për MWh.

Varësia e madhe nga gazi rus ka çuar në një krizë energjetike.

Megjithatë, muajt e fundit çmimi i gazit natyror ka rënë ndjeshëm. Një arsye për rënien është se objektet e depozitimit të gazit janë plot dhe temperaturat kanë qenë më të ngrohta se zakonisht.

Frika aktuale nga një krizë e mundshme bankare ka të ngjarë të ulë çmimet, pasi krizat financiare përgjithësisht kanë një ndikim negativ në ekonomi, duke rezultuar në kërkesë më të ulët për energji. 


MË SHUME NGA Rajoni dhe Bota