Maqedoni, për vetëm nëntë muaj më shumë se tre mijë të sëmurë nga kanceri
Sharr Travel

Maqedoni, për vetëm nëntë muaj më shumë se tre mijë të sëmurë nga kanceri

Më shumë se 3 mijë të sëmurë nga kanceri janë regjistruar vetëm në Klinikën e Shkupit për Onkologji dhe Radioterapi, për vetëm nëntë muaj, ndërsa pritet që deri në fund të vitit ky numër pritet të arrijë deri në 4 mijë.

Siç thonë nga Klinika, në këtë numër nuk hyjnë pacientët që mjekohen në institucionet tjera shëndetësore publike dhe në spitalet private, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas informacioneve nga Klinika, ky numër rritet për çdo vit, ndërsa tek ata zakonisht shkojnë pacientë që më herët janë diagnostifikuar me kancer.

Në krahasim me këtë vit, vitin e kaluar në këtë klinikë ishin regjistruar 4 mijë pacientë të ri.

Sipas statistikave, gratë janë ata që më shumë sëmuren nga kanceri i gjirit, kanceri në qafën e mitrës, ndërsa meshkujt më shumë sëmuren nga kanceri në mushkëritë e bardha, por gjithashtu në rritje është numri i të prekurve nga tumori në sistemin digjestiv.