Protestat të dhunshme kundër ndërtimit të kampeve për emigrantë në Greqi

Protestat të dhunshme kundër ndërtimit të kampeve për emigrantë në Greqi

Më shumë se 60 perona janë lënduar, shumë prej tyre policë, në përleshjet me protestuesit në Lesbos dhe Chios lidhur me planet për ndërtimin e kampeve të reja emigrantësh.

Protestat u intensifikuan në tre vendet e Lesbos, në Grqi, ku do të ndërtohen qendrat.

Kryeministri Grek Kyriakos Mitsotakis ka bërë thirrje për qetësi dhe do të takohet me guvernatorin rajonal dhe kryetarët e zonave për të diskutuar lidhur me krizën.

Disa policë u lënduan edhe në Chios.

Autoritetet në Athinë janë zotuar të ndërtojnë qendra të reja për të zëvendësuar objektet e mbipopulluara në Lesbos, Samos, Chios, Leros dhe Kos.

Qeveria planifikon ta ulë numrin e migrantëve në ishuj nga 42,000 në 20,000.