​Në Mal të Zi, 60 njerëz shkelën masat e qeverisë kundër koronavirusit

​Në Mal të Zi, 60 njerëz shkelën masat e qeverisë kundër koronavirusit

Në Mal të Zi, 60 persona janë gjobitur nga fillimi i masave të qeverisë kundër përhapjes së koronavirusit, njoftoi sot Drejtoria e Policisë.

Për shkak të hapjes së ambienteve të hotelerisë dhe punës së tyre, janë sanksionuar 38 persona, tetë u sanksionuan për shkelje të vendimit për izolim, ndërsa 14 u proceduan për shkaqe të tjera.

Sipas Kodit Penal, dënimi mund të jetë nga një deri në 12 vjet burg.

Masat e para për të luftuar koronat e virusit u prezantuan të shtunën, kur shkollat dhe disa vendkalime kufitare u mbyllën.

Qeveria që nga atëherë ka ndërmarrë një numër masash drastike, por nuk ka vendosur gjendjen e jashtëzakonshme.

Gjithsej 22 njerëz u infektuan në Mal të Zi dhe një vdiq.