Ndjehet tërmet në Shkup

Ndjehet tërmet në Shkup

Një tërmet me epiqendër 760 km në jug të Shkupit në Detin Mesdhe me një madhësi prej 5.8 Rihter 5.8 është ndjerë sot menjëherë pas mesnatës në 00:43 minuta, sipas Observatorit Sizmologjik në Fakultetin e Shkencave Natyrore dhe Matematikës në Shkup.

Tërmeti me madhësi lokale Rihter 5.8 u ndje edhe në vendin tonë me një intensitet prej II -III shkallë sipas shkallës makroseismic evropiane.

Rrjeti telemetrik sizmik i Republikës së Maqedonisë ë Veriut ka stacione në Shkup, Vallandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, dhe mirëmbahet nga Observatori Sizmologjik në Fakultetin e Shkencave Natyrore dhe Matematikës në Shkup.