Ushtria bullgare është në gjendje të plotësojë detyrat
Sharr Travel

Ushtria bullgare është në gjendje të plotësojë detyrat

Parlamenti miratoi raportin për gjendjen e mbrojtjes dhe forcave të armatosura gjatë 2019.

Faktorët që ndikojnë negativisht mbi aftësitë mbrojtëse janë armatimi dhe teknika e vjetër dhe mungesa e kuadrove. Rekomandohet se në periudhën e viteve 2020 – 2024 shpenzimet për mbrojtje të mbeten 2 për qind nga produkti i brendshëm bruto.