Qeveria e Maqedonisë miraton protokollin për masat parandaluese
Sharr Travel

Qeveria e Maqedonisë miraton protokollin për masat parandaluese

Në seancën e sotme, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi Protokollin për masat parandaluese për të gjitha vendet e punës për të parandaluar përhapjen e COVID-19 në të gjitha vendet e punës dhe për të gjithë personat në vendin e punës, siç janë punëdhënësit, menaxherët, punëtorët, kontraktorët, klientët dhe vizitorët.

 

Protokolli përfshin masa që lidhen me higjienën personale dhe pajisjet mbrojtëse, rekomandimet për higjienën e frymëmarrjes dhe distancën fizike në vendin e punës, si dhe zvogëlimin e udhëtimeve të lidhura me punën, si dhe një organizatë të veçantë kur është e nevojshme të zbatohet. Protokolli për masat parandaluese për të gjitha vendet e punës për të parandaluar përhapjen e COVID-19 përfshin rekomandime dhe masa për pastrimin e rregullt dhe dezinfektimin e mjedisit të punës, komunikim të vazhdueshëm, trajnim dhe edukim të rreziqeve, si dhe procedura gjatë menaxhimit të punonjësve të cilët shfaqen simptoma që korrespondojnë me COVID-19.


MË SHUME NGA Rajoni