Daçiq: Vendimi i Greqisë është i pakëndshëm dhe i keq

Daçiq: Vendimi i Greqisë është i pakëndshëm dhe i keq

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq, deklaroi se shpreson që vendimi i Greqisë për mbylljen e kufirit për turistët nga Serbia mund të ndryshohet në një shqyrtim tjetër.

Kryediplomati serb i tha RTS-së se “shpreson që disa fakte të tjera të merren parasysh gjatë diskutimit tjetër, sepse është e qartë se Greqia ka një interes për turistët e huaj që vijnë”.

“Vendimi është i pakëndshëm dhe i keq”, tha Daçiq, duke shtuar se disa vende të tjera kanë kufij të hapur për qytetarët e Serbisë, të tilla si Hungaria dhe disa vende të tjera të Bashkimit Evropian.

Sipas tij, vendimi i Greqisë është më shumë në dëm të tyre sesa në dëm të Serbisë.