Vulin: Ky është një tentim për grushtshtet

Vulin: Ky është një tentim për grushtshtet

Ministri i Mbrojtjes,Aleksandar Vulin, tha se ajo që po ndodh për natën e dytë me radhë në Beograd nuk është protestë kundër masave në luftën kundër koronavirusit, por një përpjekje për grusht shteti.

“Të gjithë armiqtë e Serbisë janë të lumtur sonte. Duke parë qendrën e Beogradit, Novi Sad, se si është më keq, si sulmohet policia serbe, bashkëqytetarë, duke shkatërruar gjithçka në këtë vend, mund t’i bëjë vetëm armiqtë e Serbisë”, tha Vulin në një telefonatë, njofton Gazetaere.

“Autoritetet serbe u kërkohet të heqin dorë dhe të lejojnë banditë e ndryshëm, fashistët dhe ekstremistët të përpiqen të marrin pushtetin pa zgjedhje,” shtoi Vulin, duke përsëritur se tubimet nuk kishin qëllim tjetër përveç dhunës dhe përpjekjeve për grusht shteti.

Vulin tha se ajo që po ndodh sonte para Shtëpisë së Asamblesë Kombëtare nuk është gjë tjetër veçse një përpjekje për të provokuar një luftë civile.

“Shteti i Serbisë do të fitojë, shteti duhet të fitojë, ne do të ruajmë sundimin e ligjit, sundimi i ligjit dhe forca e ligjit duhet të kapërcejnë dhunën,” përfundoi Vulin.