Filipçe: Po përgatiten 16 reparte të vogla për diagnostikim të Covid-19

Filipçe: Po përgatiten 16 reparte të vogla për diagnostikim të Covid-19

Po rritet kapaciteti spitalor në 16 spitale, të cilat do të pajisen me reparte të vogla infektive, të cilat do të jenë modulare, e gjithë kjo me qëllim që ata me objekte të veçanta të mbeten të “pastra”, që të mundet patologjia normale që punohet, thjeshtë mos të ngarkohet dhe pacientët të mund të marrin shërbimet shëndetësore, dhe të mos krijohen lista për pritje.

Do të instalohen aparate për diagnostikim në të gjithë këto qendra, për diagnozë të shpejtë të virusit, theksoi ministri Filipçe.

Ai në paraqitjen e tij të djeshme tha se sistemi shëndetësorë tashmë dy muaj intensivisht po përgatitet për muajt e vjeshtës me qëllim përforcimin e objekteve shëndetësorë për tretman të pacientëve me koronavirus. /Alsat-m