Zaev: Platforma nacionale për mësim online do të jetë në 5 gjuhë

Zaev: Platforma nacionale për mësim online do të jetë në 5 gjuhë

Në Maqedoninë Veriore viti akademik 2020-2021 do të zhvillohet përmes Platformës kombëtare për mësim onlajn, e cila është gjithëpërfshirëse, e lehtë për t’u përdorur dhe ofron mësim në pesë gjuhë.

Platforma është praktike, e lehtë për t’u përdorur dhe sjell më shumë përmbajtje edukative dhe mësimore për nxënësit në kanalet që ata gjithsesi i përdorin shpesh.

“Pandemia na tregoi se si shtet duhet shume të mësojmë, përfshi edhe procesin arsimor. Pandemia në e imponoi atë se pse na duhet sistem arsimor që është në kondicion të mirë. Jemi krenar që krijuam platformë nacionale për mësim online. Kjo na inkurajon dhe na jep shtytje që të punojmë edhe më tutje. Kjo platformë është shumë e thjeshtë për përdorim, shpresojmë se do ta duan edhe nxënësit edhe mësimdhënësit. Kjo platformë do të jetë në 5 gjuhë. Kjo përvojë do të na tregoj se si në të ardhmen do t’i planifikojmë investimet në arsim”, tha Zoran Zaev, kryeministër duke shtuar se ai dhe Qeveria do të ofrojnë mbështetjen e pa-rezervë për implementimin e kësaj platforme.

“Ne si qeveri dhe unë si kryeministër e japim mbështetjen e pa-rezervë për implementimin e kësaj platforme. Ju ftoj dhe ju prindër që të jeni partner me mësimdhënësit. Të nderuar mësues ju jeni kyç në këtë proces. Shteti do të vazhdoj ta vlerësoj mundin dhe kualitetin e juaj. Besoj se kjo platformë do t’ju shërbej dhe do t’i forcoj kapacitetet e sistemit tonë arsimor. Të dashur fëmijë, të dashur nxënës, e ardhmja është në teknologji. Mësimi i mirë ndërton qytetarë të lirë dhe forcon ekonominë dhe demokracinë”, tha Zoran Zaev, kryeministër./Alsat-m


MË SHUME NGA Rajoni