Gjermania depërton 20 shtetas të Maqedonisë

Gjermania depërton 20 shtetas të Maqedonisë

60 persona janë depërtuar nga Gjermania me një leje nga aeroporti i Baden drejt Beogradit. Aeroplani i cili po transportonte 40 persona nga Serbia dhe 20 nga Maqedonia e Veriut pasdite ka aterruar në aeroportin e Karlsruhe , konfirmojnë nga Këshilli rajonal.

Paraprakisht, Këshilli i imigrantëve në Hamburg protestoi kundër depërtimit. Së paku katër persona janë arrestuar në qytetin e Hanseshtag me qëllim të depërtimit në Serbi.

Qëndrimi zyrtar i Ministrisë së Gjermanisë për Imigrim është që të kthehen në shtetet amë të gjithë të huajt të cilët nuk i plotësojnë kushtet për marrjen e azilit.