24 viktima dhe 1112 raste të reja me COVID-19 në Maqedoninë e Veriut

24 viktima dhe 1112 raste të reja me COVID-19 në Maqedoninë e Veriut

Në 24 orët e fundit në Maqedoninë Veriore janë kryer 2.553 teste të dyshuara për COVID-19, prej tyre pozitivë me koronavirus kanë rezultuar 1.112 persona, 24 persona kanë vdekur dhe 709 janë shëruar.

Rastet e reja janë regjistruar në Shkup - 321, Kumanovë - 69, Tetovë - 79, Prilep-77, Manastir - 65, Gostivar - 60, Koçani - 44, Berovë - 23 etj.

Katër viktima janë nga Shkupi (të moshës 76, 62, 67 dhe 70-vjeç), një nga Kumanova (64 ), një nga Shtipi (87), tre nga Prilepi (69, 45 dhe 79), dy nga Tetova (41, 65), dy nga Velesi (81, 61), 5 nga Manastiri (70, 91, 48, 60 dhe 73-vjeç), një nga Ohri (89), një nga Kriva Pallanka (47), një nga Krusheva (60), një nga Koçani (41), një nga Makedonski Brodi (40) dhe një pacient nga Vinica (66-vjeçar). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në kushte shtëpiake.

Që nga shpërthimi i epidemisë me koronavirus në Maqedoninë Veriore janë konfirmuar 54.743 raste, prej tyre 1.511 kanë vdekur, 32.366 janë shëruar, ndërsa janë 20.866 raste aktive./AlsatM