Zaev: Ligji për shtetësi shkon në Kuvend

Zaev: Ligji për shtetësi shkon në Kuvend

Kryeministri Zoran Zaev pas takimit me liderët e partive Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa Zidain Sela dhe Afrim Gashi theksoi se zgjidhja për personat pa shtetësi do të shkojë në Kuvend dhe gjatë takimit dukshëm është arritur përparim, transmeton Telegrafi.

Kryeministri tha se Propozim-Ligji për shtetësi mund të shkojë me flamur evropian në Kuvend.

Zaev tha se ka të bëjë me rreth 3.500 persona të cilët nuk kanë shtetësi të Maqedonisë.

Ai tha se ka grupet të ndryshme të personave që nuk kanë shtetësi, një grup është që kanë bërë kërkesë por që janë në përpunim, një grup janë fantom që kanë lindur në vend por jetojnë jashtë, një grup është që vijnë nga jashtë dhe janë martuar dhe jetojnë në Maqedoni.