​Në Kroaci 3053 raste të reja të infeksionit, 17 persona vdiqën
Sharr Travel

​Në Kroaci 3053 raste të reja të infeksionit, 17 persona vdiqën

Shtabi Kombëtar i Mbrojtjes Civile publikoi të dhënat e sotme mbi infeksionet e koronavirusit në Kroaci.

Në 24 orët e fundit, u regjistruan 3.053 raste të reja të virusit SARS-CoV-2, dhe numri i rasteve aktive në Kroaci sot është gjithsej 13.717.

Midis tyre, 975 pacientë janë në spital, nga të cilët 127 janë në respirator, ndërsa 17 persona vdiqën.

Që nga 25 shkurti 2020, kur u regjistrua rasti i parë i infeksionit në Kroaci, janë regjistruar gjithsej 436.189 persona të infektuar me koronavirusin e ri, nga të cilët 8.968 vdiqën, gjithsej 413.504 persona u shëruan, nga të cilët 1.314 në 24 të fundit orë. Aktualisht janë 22.699 persona në izolim.

Deri më tani, janë testuar gjithsej 3.004.531 persona, nga të cilët 10.811 në 24 orët e fundit.

Që nga 20 tetori 2021 janë administruar 3.537.299 doza vaksine, dhe 46.27% e popullsisë së përgjithshme dhe 55.46% e popullsisë së rritur u vaksinuan. Më datë 20.10.2021 u administruan 7.220 doza vaksine, nga të cilat 2.675 persona u vaksinuan me dozën e parë.

Që nga 20 tetori 2021. 1.877.622 persona u vaksinuan me të paktën një dozë, nga të cilat 1.763.617 persona (1.656.688 persona të vaksinuar me dy doza dhe 106.929 persona të vaksinuar me vaksinën Jannsen) u kompletuan, duke përfaqësuar 52.18% të popullsisë së rritur.