Maqedoni: 35 afganë transferohen në Greqi
Sharr Travel

Maqedoni: 35 afganë transferohen në Greqi

Qeveria e Maqedonisë së Veriut informon se 35 qytetarë të Afganistanit të cilët përkohësisht qëndruan në Maqedoninë e Veriut, sot u nisën për në Greqi e cila u mundësoi strehim të përhershëm.

Nga Qeveria thonë se grupi përbëhet nga aktivistë për të drejta të njeriut dhe të drejta të grave dhe antarë të familjeve të tyre.

“Në periudhën e kaluar vendi ynë u siguroi strehim të përkohshëm si pjesë e operacionit të madh ndërkombëtar për ndihmën e punonjësve në misionet humanitare, demokratike dhe paqësore, aktivistë nga organizatat për të drejta të njeriut, përkthyes, studentë dhe bursistë dhe familjarë të tyre, ndërsa të cilët janë nën kërcënimin e regjimit taleban në vend. Në vend po qëndrojnë 407 qytetarë nga Afganistani”.

“Institucionet, gjatë qëndrimit të tyre, ua ofrojnë tërë mbështetjen e rëndësishme deri sa nuk sigurohet transferi deri në destinacioni e tyre. Shpenzimet janë të mbuluara tërësisht nga organizatat ndërkombëtare”, thuhet në njoftimin e Qeverisë.