NASA zbulon peizazhet e gjelbra e detet rreth Mbretërisë së Bashkuar

NASA zbulon peizazhet e gjelbra e detet rreth Mbretërisë së Bashkuar

NASA ka lëshuar një imazh të qartë të Britanisë së Madhe dhe ujërave të saj përreth, të marra nga Stacioni Ndërkombëtar Hapësinor me një kamerë të rregullt.

Ajo tregon tokat e gjelbra të Mbretërisë së Bashkuar dhe detet përreth dhe pjesë të Irlandës dhe Francës.

Fotografia është marrë nga astronautët në bordin e orbitës së ulët të Tokës pasi po kalonte duke udhëtuar në muajin Shkurt saktë në orën 9.25 të mëngjesit.

Lartësia e anijes ishte 246 milje (396.328 km) larg nga Toka.

Stacioni i hapësirës rrethon Tokën afërsisht 250 milje (402 km). Ajo orbiton planetin çdo 90 minuta . Këtu kemi një ‘selfie’ të bërë nga një astronaut ISS në hapësirë.