Sa para kanë rusët në bankat zvicerane
   Kuriozitete

Sa para kanë rusët në bankat zvicerane

Sipas Shoqatës Zviceriane të Bankierëve

Shoqata Zviceriane e Bankierëve vlerëson se 150-200 miliardë CHF të aktiveve ruse janë të vendosura në bankat zvicerane, transmeton albinfo.ch.

Kjo është nga një total prej 7,879 miliardë CHF në asete të menaxhuara në vitin 2020, tha shoqata në konferencën e saj vjetore për shtyp.

Megjithatë, ajo nuk pranoi të vendoste një numër mbi sasinë e fondeve të bllokuara si rezultat i sanksioneve të vendosura nga Zvicra ndaj bizneseve dhe individëve të ndryshëm rusë.


MË SHUME NGA    Kuriozitete