Nëse çoni plastikë në këtë ishull, do gjobiteni keq!

Nëse çoni plastikë në këtë ishull, do gjobiteni keq!

Turistët që do vizitojnë ishullin Capri në Itali nuk duhet të marrin asgjë plastike me vete, ndryshe do e pësojnë.

Një ligj i ri thotë se ndalohen çantat plastike, pjatat, gotat dhe çdo gjë tjetër. Nëse shihet dikush me to, mund të gjobitet me 500 euro.

Ndalimi filloi këtë muaj me qëllim për të mbrojtur bregun dhe tokën. Kryebashkiaku Giovanni de Martino e ka mirëpritur vendimin.

Aktivisti Nabil Pulita tha: "Ata janë vrasës të vërtetë të detit tonë".

Ndërsa kryebashkiaku tha për The Times: "Është një ndryshim i madh, por ne po përpiqemi të mbrojmë ambientin."