Një aeroplan në SHBA bie gjatë fluturimit nëntë kilometra për një minutë

Një aeroplan në SHBA bie gjatë fluturimit nëntë kilometra për një minutë

Udhëtarët në një fluturim të ‘Delta Airlines’ këtë javë u tmerruan pasi avioni i tyre kishte rënë për 9 kilometra.

Avioni fluturoi nga Atlanta drejt Fort Lauderdale, por u dërgua në Tampa për masa paraprake.

Pasagjerëve iu dha maska oksigjeni dhe pilotët “shpejt u ulën në një mënyrë të kontrolluar”, njoftoi Delta për televizionin WSB.

Kishte “parregullsi të presionit të kabinës gjatë fluturimit”, njoftoi linja ajrore, sipas së cilës avioni u ul në mënyrë të sigurt në Tampa.

“Ranë maskat për oksigjen. U krijua kaosi në mesin e pasagjerëve”, tregoi  pasagjeri Harris Dewoskin.

Shërbëtori i fluturimit vazhdimisht u tha pasagjerëve të mos kishin frikë, por kjo nuk ndihmoi.

“Ishte padyshim një moment i lëkundshëm, kështu që pasagjerët rreth meje morën frymë shumë rëndë,” tha Dewoskin.

Një pasagjer u frikësua aq shumë sa filloi të përqafonte djalin e tij dhe t’i tregonte familjes së tij se i donte ata.

“Në ato 60-90 sekonda të tmerrshëm, ne nuk dinim se çfarë po ndodhte,” tha ai.

Avioni u inspektua nga teknikët e mirëmbajtjes së avionëve, raportoi kompania.