84 vjet “Monopol”, përvjetori i lojës më të famshme në botë

84 vjet “Monopol”, përvjetori i lojës më të famshme në botë

Ka qenë protagoniste e sfidave të paharrueshme mes bankierëve dhe sipërmarrësve amatorë të angazhuar në tregun e egër imobiliar, ku nuk bëhen ulje për askënd dhe as tolerime. Po flasim për Monopolin, që edhe pse kanë kaluar 84 vite nga krijimi, vazhdon të jetë një nga lojërat e tavolinës më të dashura dhe më të shitura.

E lindur në 1935 falë një ideje të fillim shekullit që mban firmën e Elizabeth Magie, Monopoli kishte fillimisht si objektiv të protestonte kundër monopolistëve të mëdhenj të epokës. Por me kalimin e kohës, loja ka ditur të rinovohet, duke i dhënë jetë një serie të gjatë versionesh alternative, dedikuar muzikës, sportit, serive televizive të adhuruara e madje edhe kuzhinës. Dhe mes këtyre varianteve, ekzistojnë edhe shumë të tjerë, jo zyrtarë./tch/