Libri më i vogël i shkruar ndonjëherë shitet për 70,000 euro
Sharr Travel

Libri më i vogël i shkruar ndonjëherë shitet për 70,000 euro

Charlote Bronte shkroi një libër mjaftë të vogël mirëpo muzeu Bronte Parsonage e bleu atë për një shumë mjaftë të madhe.

Ky libër i ka 4,000 fjalë të shkruara me dorë dhe kishte dalë në ankand për herën e parë para tetë vitesh.

Ky libër është i përbërë nga histori me personazhe nga ‘Town Glass Town’ që ishte një botë imagjinare e shpikur nga Bronte dhe motrat e saj.

Një libër miniaturë i shkruar nga adoleshentja Charlotte Bronte është blerë në ankand në Paris sot për 780,000 euro (665,000)

Dorëshkrimi është i mbushur me mbi 4,000 fjalë të shkruara të vogla në letër, të qepura në një lakore letre kafe