Në vendin ku gratë nuk guxojnë të kërkojnë divorc dhe të përtypen në publik
Sharr Travel

Në vendin ku gratë nuk guxojnë të kërkojnë divorc dhe të përtypen në publik

Në Japoni gratë kanë më pak të drejta se burrat. Ato nuk kanë të drejtë të përtypen në publik pa mbuluar gojën me dorë dhe vetëm në raste ekstreme kanë të drejtë të kërkojnë divorc nga burrat e tyre.

Budizmi, i cili është feja më e njohur në Japoni i trajton gratë si më të ulëta se burrat, e keqja dhe shkaku i gjithë telasheve. Ato trajtohen ndryshe nga burrat.

Për shkak të disa traditave kulturore në Japoni, ka gjëra që vajzat nuk mund t’i bëjnë. Përshembull  “turp” për ta është të përtypen, pa mbuluar me duar pjesën e gojës.

Detyra e një burri është t’i sigurojë gruas së tij shtëpinë dhe shpenzimet e përditshme. Por shumë pak gra japoneze mund të shkurorëzohen. Vetëm në disa raste ekstreme ata mund të kërkojnë divorcin.