Fshati ku të vdekurve u japin ushqim, ujë dhe cigare – arsyeja…
Sharr Travel

Fshati ku të vdekurve u japin ushqim, ujë dhe cigare – arsyeja…

Rreth 1 milion Torajanë, shumica prej të cilëve jetojnë në rajonin e Sulawes së Jugut, besojnë se pas vdekjes shpirti mbetet në shtëpi, kështu që të vdekurit trajtohen me ushqim, veshje, ujë dhe cigare.

Lëkura dhe mishi i tyre ruhen nga prishja dhe kalbja, e cila fillon brenda ditëve të para të vdekjes nga një shtresë e një zgjidhjeje kimike të quajtur formaline, e cila është një përzierje e formaldehidit dhe ujit.

Për këtë komunitet që jeton në Indonezi, një trup i ruajtur mirë sjell fat të mirë, kështu që familjet përgjegjëse janë shumë të kujdesshme duke u përpjekur të mbajnë sa më mirë të dashurit e tyre të vdekur për të pasur sa më shumë të mira në jetët e tyre.