Po krijohen robotët që mund të mësojnë vetë
Sharr Travel

Po krijohen robotët që mund të mësojnë vetë

Laboratori i kompanisë R&D, i njohur si X, njoftoi Projektin Robot Everyday, të enjten, duke përshkruar përpjekjet e tij për të ndërtuar një gjeneratë të re të robotëve të mbushur me inteligjencë artificiale.

Qëllimi është një robot të mund të “mësohet” si të bëjë diçka, në vend që të programohet nga njerëzit përpara kohe për të kryer një punë të përditshme.

Është e mundur që robotët të mësojnë se si të kryejnë detyra të reja në botën reale vetëm përmes praktikës, në vend se të kenë ‘kodin e dorës së inxhinierëve’ në çdo detyrë të veçantë, shkroi Hans Peter Brondmo, shefi i Alfabetit X.

Robotët mund të mësojnë duke vëzhguar demonstrime njerëzore dhe nga “përvoja të përbashkëta”, tha kompania