Gruaja mbijetoi 12 ditë në një vend të harruar duke pirë ujë nga pellgu
Sharr Travel

Gruaja mbijetoi 12 ditë në një vend të harruar duke pirë ujë nga pellgu

Një grua ka shpëtuar pas 12 ditësh qëndrimi e bllokuar në një vend të largët e të harruar në Australi.

Ajo mbijetoi duke ngrënë biskota dhe duke pirë ujë nga një pellg me ujë.

Tamra McBeath-Riley ishte me dy persona të tjerë kur makina e tyre u bllokua në një shtrat lumi.

Duke folur para gazetarëve jashtë një spitali në Alice Springs,McBeath-Riley tha që grupi kishte qëndruar në makinë për rreth tre ditë në përpjekje për ta çliruar atë.

“Ne u përpoqëm shumë herë të dilnim, por thjesht nuk mund të dilnim, lumi ishte thjesht shumë i madh. Gjatë ditës ishte vërtet e nxehtë, kështu që ne qëndronim nën makinë. Natën flenim në makinë”.

Ata përdorën të gjitha furnizimet e tyre me ujë, biskota dhe petë viçi që kishin në makinë. Në fund gjetën një pellg dhe e zienin ujin përpara se ta konsumonin.

Grupi u nda për të marrë ndihmë.

McBeath-Riley u gjet afër makinës së saj, por shokët e saj janë ende të humbur.

Policia tha se ata do të “dehidrohen rëndë” pasi janë të humbur në këtë vend për 13 ditë.