E rrallë: Tigri i bardhë me sindromën Down
Sharr Travel

E rrallë: Tigri i bardhë me sindromën Down

Kenny, tigri i parë i bardhë me sindromën Down ka mahnitur zemrat e kaq shumë njerëzve në të gjithë globin.

Ai ishte një tigër i bardhë i bardhë, që ishte brezi selektiv, ndërsa ishte në robëri në Shtetet e Bashkuara. Prindërit e tij ishin një vëlla dhe një motër që ishin të dy bartës të gjenit të bardhë recesiv. Është e qartë, Kenny, ka fituar gjenet recesive të nënës dhe babait të tij.

Kjo mund të jetë arsyeja kryesore pse ai ka lindur me anomali të shumëfishta. Kenny jetoi jetën e tij me deformime, vonesë mendore dhe kufizime të mëdha fizike.

Kenny u përshkrua si shumë miqësor dhe joagresiv. Miqësia e tij dhe pamja e çuditshme tërhoqën shumë vizitorë që ranë në dashuri me të. Ai ndau një qeli me vëllanë e tij, Willy. Kenny vdiq në moshën 10 vjeçare në 2008 në Refuge Wildlife në Eureka Springs Arkansas.

Është e qartë, Kenny ishte një viktimë e industrisë së mbarështimit. Pavarësisht nga fati i Kenny dhe vdekjet e përsëritura të këlyshëve të bardhë të tigrave, mbarështuesit vazhdojnë të prodhojnë tigrat e bardhë.