Kështu ndjehen tërmetet në planetin Mars
Sharr Travel

Kështu ndjehen tërmetet në planetin Mars

Ky termet është incizuar në më 22 Maj të këtij viti.

Zëri i tërmetit është kapur nga instrumentin SEIS i NASA-së, që vepron si seismometer.

Ky instrument zbriti në Mars në vitin 2018 dhe ka qenë duke mbledhur informata që nga ajo kohë, raporton “The Independent”.

NASA i ka raportuar dy tërmete që kanë ndodhur në këtë planet, njëri 3.7 dhe tjetri 3.3.